De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat de luchtkwaliteit in gebouwen en kantoren beter kan.
Ook nu staat dit punt vanuit overheidswege weer centraal, nu met name gericht op scholen waarbij voor ventileren in klaslokalen de nodige aandacht wordt gevraagd.

Wij bieden verschillende manieren om deze kwaliteit te verbeteren. Een van de oplossingen is het plaatsen van een CO2-meter. Met een CO2-meter houd je de luchtkwaliteit in de gaten. Meestal is een CO2-meter uitgerust met een stoplichtfunctie. Groen is goed, rood betekent direct ventileren. Door een CO2-meter in te zetten op kantoor en in klaslokalen, houd je grip op de situatie.
Sluiten
Filter en sorteer

Hoe werken CO2-meters?

Een te grote hoeveelheid CO2 in de lucht heeft niet alleen invloed op ons concentratievermogen, maar ook op onze gezondheid. CO2-meters meten de hoeveelheid koolstofdioxide in de omgevingslucht en wijzen jou erop wanneer deze een bepaalde waarde overstijgt. Zuurstof en koolstofdioxide bestaan uit verschillende dichtheden van moleculen. CO2-moleculen absorberen infraroodstralen in een golflengtebereik van 4,3 µm, zuurstofmoleculen niet. Het CO2-gehalte wordt weergegeven in ppm. Ppm staat voor parts per million, of deeltjes per miljoen. Dit bepaalt de CO2-concentratie.

De CO2-meter zuigt omgevingslucht naar binnen en langs een infrarood lichtbron geleid. De sensor meet nu de sterkte van de absorptie van de infraroodsignalen. Zodra deze sterkte een bepaalde grens bereikt, zal de CO2-meter hier melding van geven. Dit kan door geluid, maar ook door lichtsignalen.
CO2 Messgerät mit Ampel Anzeige

CO2 stoplicht

Een CO2-meter stoplicht met lichtsignalen werkt meestal als een klassiek stoplicht. Groen is goed. Oranje/geel is een sein dat er geventileerd moet worden en rood betekent dat er écht actie ondernomen moet worden. De voorkeur is dan om de ruimte helemaal te ventileren en er even niet te komen, tot de CO2-waardes beter zijn. Daarom is het belangrijk om op tijd te ventileren en niet pas wanneer het ‘te laat’ is. Een CO2 stoplicht is een goede aanvulling in het klaslokaal of het kantoor, omdat voor iedereen duidelijk is wat de lichtsignalen betekenen.

Extra maatregelen om CO2 te verminderen

Stel, je hebt een CO2-meter en deze blijft maar oranje of rood. Wat nu? Je hebt alle ramen al open gezet en er is al een tijdje niemand in de ruimte geweest. Een optie is het plaatsen van een luchtreiniger. Dit is een perfecte combinatie in het creëren van een gezond binnenklimaat.

bekijk de luchtreinigers »


Wil je persoonlijk advies?


Live Chat »    Contactformulier »    Mail ons »    Bel ons »


Menu sluiten
Naar boven