Om op de lange termijn gezond te blijven is het belangrijk om infecties te vermijden. Regelmatig handen wassen of desinfecteren kan het risico op verspreiding door de handen minimaliseren. Daarom bieden we verschillende desinfecterende middelen aan voor uw handen of diverse oppervlakken. Doekjes, gels of sprays zorgen voor speciale handhygiëne onderweg en in uitzonderlijke situaties.

De meeste items passen in elke handtas of jaszak. Bent u op zoek naar een grotere hoeveelheid van een ontsmettingsmiddel, dan zijn er ook literflessen verkrijgbaar. Wij bieden u ook items die kunnen worden gebruikt als giveaway of als promotieartikel, maar ook voor bedrijfsmatige doeleinden. Ontdek het juiste artikel voor uw behoeften.
Sluiten
Filter en sorteer

Effectief reinigen en beschermen

Met desinfectiemiddelen maakt u niet alleen uw handen schoon, maar ontdoet u ze ook specifiek van bacteriën en virussen. De producten met ethanol werken alle als bacteriën en sommige ook als virucide (beperkt). Dit betekent dat bacteriën en virussen tijdens de desinfectie inactief worden gemaakt.

Voor een optimaal effect moet de desinfectie uiteraard bewust worden uitgevoerd. Zorg ervoor dat de huid volledig nat is. Besteed 30 seconden aan desinfectie.

Dit zorgt voor hygiënische bescherming en tegelijkertijd levert u uw bijdrage aan de algemene gezondheid. Na het aanbrengen geven de verschillende artikelen een aangenaam gevoel op de huid.

Hoe onze desinfectiemiddelen werken

In ons assortiment vindt u niet alleen verschillende maten, maar ook verschillende merken desinfectiemiddelen. Ook wordt verschil gemaakt in effectiviteit. Afhankelijk van het product werkt de desinfectie tegen verschillende kiemen, bacteriën of virussen. U moet met deze verschillende effecten rekening houden wanneer u een product kiest.

In de eerste plaats zijn er bacteriedodende ontsmettingsmiddelen die doeltreffend zijn tegen bacteriën. In het dagelijks leven komen we overal verschillende soorten bacteriën tegen. Desinfectie van de handen met een bacteriedodend middel kan de bacteriën op de handen inactiveren en bijdragen tot de gezondheid.

Beperkte virucidale desinfectiemiddelen zijn doeltreffend tegen bacteriën en ziektekiemen, evenals tegen sommige soorten virussen. De effectiviteit tegen virussen is beperkt tot gekapselde virussen. Zoals griepvirussen.

Met een virucide ontsmettingsmiddel zorgt u ervoor dat zowel bacteriën en ziektekiemen als virussen worden gedood. Deze middelen werken tegen zowel omhulde als niet-omhulde virussen.

Het effect van afzonderlijke producten wordt beschreven als beperkt virucidaal plus. Deze producten werken als beperkte virucidale ontsmettingsmiddelen tegen bacteriën, ziektekiemen en omhulde virussen. Om de doeltreffendheid van de ontsmettingsmiddelen te garanderen, moet u de desinfectie van handen of oppervlakken correct en zorgvuldig uitvoeren.
viruzides-haendedesinfektionsmittel-bumper-40.1902.3-1

Desinfectie van handen vs. desinfectie van oppervlakken

Naast de werkzaamheid van de verschillende middelen moet ook rekening worden gehouden met de waarschuwingen voor de gevaren. De producten zijn meestal licht ontvlambaar en moeten veilig worden opgeslagen en vervoerd. Bovendien bepaalt de concentratie van het middel of het geschikt is voor desinfectie van handen of van oppervlakken.

Bij handdesinfectie ligt de nadruk niet alleen op de effectiviteit, maar ook op het gevoel van de huid. Het product moet een aangenaam gevoel op de huid achterlaten en mag geen blijvende schade aan de huid toebrengen. Daarom mag het niet te agressief zijn voor de huidflora.

Bij oppervlaktedesinfectie daarentegen ligt de nadruk alleen op reiniging en desinfectie. Het desinfectiemiddel moet de bacteriën, ziektekiemen of virussen op het oppervlak volledig doden. Tegelijkertijd kan het een gereinigd en ontsmet oppervlak als resultaat opleveren.

Desinfectiedoekjes en vloeibare middelen worden zowel voor handdesinfectie als voor oppervlaktedesinfectie gebruikt. De ontsmettingsdoekjes zijn verkrijgbaar per stuk of als hersluitbare verpakkingseenheid. Ze zijn gebruiksklaar verpakt en verkrijgbaar in een versie voor het desinfecteren van handen of oppervlakken.

Het voordeel van desinfectiedoekjes is dat u deze makkelijk bij u draagt. Daardoor is het handig voor onderweg. De desinfectiedoekjes maken het ook makkelijker om oppervlaktes schoon te maken.
 

Vloeibare desinfectiemiddelen in gebruik 

Onze vloeibare ontsmettingsmiddelen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, als flesje of in een bus. De middelen zijn ideaal voor het vullen van hygiënestations of desinfectiezuilen. Bovendien kunnen de producten gemakkelijk worden geplaatst op de werkplek, bij de kassa of in de ingangszone

Door werkplekken of drukbezochte ruimten uit te rusten met desinfectiepunten, kan desinfectie snel en gemakkelijk worden uitgevoerd. Met de vloeibare ontsmettingsmiddelen kan zowel oppervlakte- als handdesinfectie worden uitgevoerd. Vooral in kleinere hoeveelheden en in een praktische vorm kunt u uw klanten of medewerkers hoogwaardige ontsmettingsmiddelen aanbieden.

Op die manier kunt u indirect bijdragen tot hun gezondheid. Het potentiële risico van infectie of besmetting kan op die manier worden beperkt.

De spray zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het middel. De sproeikop maakt het oppervlak of uw handen gelijkmatig nat met het desinfectiemiddel. Dit maakt het gemakkelijk om het middel te gebruiken.
 

Desinfecterende doekjes voor handen en oppervlakken

Een aangenaam alternatief voor de desinfecterende gel bieden de doekjes voor eenmalig gebruik, die eveneens zorgen voor een optimale handdesinfectie. De ontsmettingsdoekjes hebben een lange houdbaarheid in de verpakking en zijn dermatologisch getest. Dit artikel kan een opdruk op de voorkant hebben.

Druppelen van overtollig ontsmettingsmiddel komt niet voor bij de doekjes. Het materiaal van het doekje en de hoeveelheid desinfectiemiddel zijn optimaal op elkaar afgestemd. Neem het gebruiksklare ontsmettingsdoekje uit de verpakking en ontsmet middelgrote oppervlakken of uw handen.

De doekjes bergt u snel op in uw werk- of jaszak. Als verpakkingseenheid kunt u de ontsmettingsdoekjes op tafels, toonbanken of schappen plaatsen. Zij zijn snel toegankelijk op de gewenste plaats van gebruik en zijn doeltreffend voor desinfectie.
 

Desinfectiegel, spray en meer

Desinfectiegel wordt ook gebruikt voor handdesinfectie. Deze zijn gemakkelijk te doseren en aangenaam om op de huid te smeren. Zij zijn echter vaak niet geschikt voor het vullen van een hygiënestation. In dat geval moet u in de groothandel verkrijgbare vloeibare ontsmettingsmiddelen gebruiken, vooral voor automatische ontsmettingsdispensers

In ons online-assortiment bieden wij diverse mogelijkheden voor handdesinfectie. Naast het veelgebruikte ontsmettingsmiddel zijn ook promotieartikelen met optionele opdruk verkrijgbaar.

Klassieke give-aways of promotieartikelen zijn de ontsmettingsmiddelen in een gekleurde flacon. Een lus aan de praktische en beschermende siliconen hoes maakt het mogelijk het item te bevestigen aan rugzakken, tassen of lanyards. In de flacon zit een ontsmettingsmiddel dat gemakkelijk via de sluiting kan worden toegediend. De verpakking kan worden voorzien van een etiketafdruk.

Bent u op zoek naar een ontsmettingsmiddel voor gebruik op de werkplek of voor het aanvullen van uw hygiënestation? Het ontsmettingsmiddel Hexawol maakt bacteriën en omhulde virussen inactief. Het bestaat voor 96% uit ethanol en wordt gebruiksklaar geleverd. Zonder het gebruik van allergene additieven kan zelfs de gevoelige huid ermee worden ontsmet.

Verras uw klanten met een praktische desinfecterende gel of vul uw voorraad aan met onze literfles. Indien u vragen heeft over de verschillende ontsmettingsmiddelen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Menu sluiten
Naar boven