Duurzaamheidbij VKF Renzel 

 

Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid

De discussies over duurzaamheid brengen veel onzekerheid met zich mee, maar zetten ook aan tot nadenken. Omdat wij ook kunststoffen verwerken, hebben wij uiteraard ook nagedacht over hoe we hier mee om moeten gaan. Allereerst kunnen we concluderen dat veel van onze producten gewoonweg lang meegaan. De discussie gaat momenteel voornamelijk over materialen die een relatief korte levensduur hebben, zoals o.a voedselverpakkingen.

Al in 2011 waren wij de eerste fabrikant die een prijsrail van PLA presenteerde. In Oostenrijk omvat ons assortiment al meer dan zes jaar producten met het label „Bio-Logic“. Producten die gemaakt zijn van kunststoffen op basis van natuurlijke stoffen. Hoewel de vraag nog erg laag was, zijn wij trouw gebleven aan het thema en zijn wij het blijven uitbreiden.

Inmiddels kun je nu bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment producten, waarbij de duurzaamheidsgedachte voorop staat. Deze producten zijn dienovereenkomstig gekenmerkt. Ook tijdens de productie zorgen we ervoor dat grondstoffen op een milieuvriendelijke manier worden gebruikt, sorteren we afval op soort en nemen we ooit verkochte kunststoffen weer terug zodat ze in de recyclingkringloop kunnen worden opgenomen. Deze cyclus wordt ondersteund door de Code of Coduct (gedragscode), die bindend is voor medewerkers en leveranciers van VKF Renzel.

Productlabels

Kennzeichnung von Displays aus natürlichen Rohstoffen

Renzel Nature

Producten met dit label bestaan grotendeels uit natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen. Minder milieuvriendelijke grondstoffen worden op deze manier vervangen. Naast klassieke materialen zoals hout of papier is er voortdurend onderzoek naar nieuwe materialen.

Kennzeichnung von recycelten Produkten

Gerecycled materiaal

Producten met dit label bestaan uit plastic afval of oude producten die zijn gerecycled. Wij controleren regelmatig op welke gebieden de inzet van gerecyclede materialen mogelijk is. Dit bespaart op het gebruik van alternatieve bronnen en maakt de recyclingcyclus rond.

scaled_naturbelassen

Natuurlijke presentatie

Producten met dit label helpen de hoeveelheid (extra) verpakkingsmateriaal in de detailhandel te verminderen. Op deze manier wordt verspilling vermeden zonder daarnaast in te hoeven boeten op de aantrekkelijkheid van de presentatie, waar in deze het belang ligt van de klant. Zo worden consumenten in staat gesteld een aankoop te doen die aan hun behoefte voldoet.

FreeOceanTex

Reclamebanners uit SEAQUAL® YARN

Jaarlijks komt er bijna 12 miljoen ton plastic afval in onze oceanen terecht. De FreeOceanTex-doeken worden gemaakt van dit ingezamelde, gesorteerde, gereinigde en gerecyclede afval. Het bevat 62% SEAQUAL® YARN en 38% gerecycled polyester, waardoor het 100% post-consumer gerecycled materiaal is. Met de opname van FreeOceanTex in ons assortiment worden duurzame producten gemaakt van bestaande materialen en worden natuurlijke grondstoffen behouden.


Meer informatie hier »

Productie en recycling

Productie en recycling

Al tijdens de productie letten we op het milieuvriendelijke gebruiken van grondstoffen. Het sorteren van reststoffen op soort ondersteunt de recyclingcyclus. Het terugnemen van verkochte kunststoffen sluit de recyclingkringloop en zorgt ervoor dat grondstoffen duurzaam worden gebruikt.

Productie

 • zorgvuldige planning van de diverse productiestappen vermindert de verspilling van grondstoffen
 • gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals bijv. maïszetmeel en hout, als ook recyclebare materialen zorgen voor een milieuvriendelijke verwijdering
 • door milieuvriendelijke grondstoffen te gebruiken, zijn eventuele giftige gassen of vervalproducten uitgesloten
 • zoveel mogelijk producten gezamenlijk verpakken waar mogelijk vermindert de uitstoot en bespaart verpakkingsmateriaal
 • gebruiken van zelfgeproduceerde zonne-energie

 

Afvalsortering- en verwijdering

 • onvermengde sortering van afvalstoffen ondersteunt recycling door gecertificeerde afvalverwijderingsbedrijven
 • energieopwekking door thermische benutting van brandbare afvalstoffen
Landingpage_prijskaartrails_gerecycled_NL
Icon_terugnemen_van_grondstoffen_NLTerugnemen van kunststoffen / plastic

 • terugnemen van verkochte kunststoffen / plastic
 • voor een soepel proces en een naadloze terugvloeiing naar de recyclingcyclus moeten kunststoffen vooraf gesorteerd zijn en vrij van vrachtkosten worden geleverd
 • het is niet mogelijk om 'vreemde materialen' terug te nemen

Terugnemen van kunststoffen

 • terugnemen van verkochte kunststoffen / plastic
 • voor een soepel proces en een naadloze terugvloeiing naar de recyclingcyclus moeten kunststoffen vooraf gesorteerd zijn en vrij van vrachtkosten worden geleverd
 • het is niet mogelijk om 'vreemde materialen' terug te nemen
Icon_terugnemen_van_grondstoffen_NL

CO2 boekhouding en doelstellingen

„Ons doel is om de uitstoot tegen 2030 met 65% te verminderen*”
Emissiereductie_VKF_Renzel_NL
De doelstellingen zijn gebaseerd op de broeikasgasbalans van VKF Renzel GmbH in Isselburg. Deze is gemaakt met de CO2-calculator voor bedrijven 3.1 van KlimAktiv gGmbH en omvat Scope 1, 2 en deelgebieden uit Scope 3.

VKF Renzel GmbH in het KlimAktiv register:
VKF Renzel is één van de grootste specialisten van Europa als het gaat om verkoopbevordering en ondersteunt jou bij het vermarkten van jouw merken en producten. Met het veelzijdige assortiment kun je producten effectief voor en in de winkel of onderneming rangschikken en plaatsen. Al meer dan 35 jaar waarderen klanten uit de industrie en retail de betrouwbaarheid, innovatiekracht, creativiteit en flexibiliteit. Vandaag de dag beslaat het totale bedrijfsoppervlak van de ondernemersgroep meer dan 100.000 m². Het team van de VKF Renzel Group bestaat uit in totaal 885 medewerkers wereldwijd.
Emissiereductie_VKF_Renzel_NL
De doelstellingen zijn gebaseerd op de broeikasgasbalans van VKF Renzel GmbH in Isselburg. Deze is gemaakt met de CO2-calculator voor bedrijven 3.1 van KlimAktiv gGmbH en omvat Scope 1, 2 en deelgebieden uit Scope 3.
*Informatie over de methodiek: De Corporate Carbon Footprint (CCF) is uitgevoerd volgens de vereisten van het 'Greenhouse Gas Protocol Corporate Standard'. Het GHG-protocol van het WRI (World Resources Institute) en de WBCSD (World Business Council for Sustainable Development) is de meest gebruikte internationale norm voor een gedetailleerd overzicht van de uitstoot van broeikasgassen. Het is een richtlijn voor het opstellen en rapporteren van een systematische CO2e-balans.
 

Wallboxen en ons fotovoltaïsche systeem

Op onze bedrijfsparking in Isselburg zijn 12 wallboxen geplaatst, waarmee elektrische voertuigen kunnen worden opgeladen. De elektriciteit voor de laadpalen wordt geleverd door het eigen fotovoltaïsche systeem op het dak van de hal. Met deze installatie leggen we de basis voor de ombouw van ons eigen bedrijfswagenpark naar volledig elektrisch rijden en zetten we een nieuwe mijlpaal in de richting van duurzaamheid.

Gedragscode (Code of Conduct) van VKF Renzel


Deze gedragscode is bindend voor alle werknemers en leveranciers van VKF Renzel en is in wezen gebaseerd op de principes van de „United Nations Global Compact". Het verbindt ons recht op naleving van de wet met onze speciale vereisten voor ethisch gedrag. Het vertegenwoordigt een claim op onszelf en tegelijkertijd is het een belofte aan de buitenwereld.


Als PDF downloaden »
(Let wel: het gaat hier om een Duitstalig document 'Verhaltenscodex')

Verhaltenskodex (Code of Conduct) der VKF Renzel 

Dieser Code of Conduct ist für alle Mitarbeiter und Lieferanten der VKF Renzel verbindlich und beruht im Wesentlichen auf den Prinzipien des „United Nations Global Compact“. Er verknüpft unseren Anspruch auf Einhaltung von Recht und Gesetz mit unseren besonderen Anforderungen an ethisches Verhalten. Er stellt einen Anspruch an uns selbst dar, zugleich ist er Verpsrechen nach außen.

Als PDF herunterladen »
Menu sluiten
Naar boven