Industriële luchtreinigers zijn onopvallende apparaten die daarentegen een enorme impact kunnen hebben op hoe mensen zich voelen. De eenvoudig te plaatsen units hebben een filter dat de vervuilde lucht filtert en verruild voor zuivere frisse en schone lucht. Stofdeeltjes, bacteriën en ook virussen worden uit de omgeving gefilterd.
Sluiten
Filter en sorteer

Waar worden industriële luchtreinigers / mobiele luchtfilters gebruikt?

Dankzij hun eenvoudige design en lage eigen gewicht zijn de industriële reinigers op verschillende locaties te gebruiken. Zelfs bij hoge reinigingsprestaties blijft het apparaat eigenlijk onopvallend stil. Garantie voor schone lucht bij uw dagelijkse werkzaamheden, waardoor u en uw medewerkers op ieder moment opgelucht adem kunnen halen.

De verschillende modellen luchtreinigers en -verfrissers worden zowel in particuliere huishoudens als in de commerciële sector gebruikt. In particuliere huishoudens helpen luchtreinigers vooral mensen met allergieën om de omvang van hun allergie te beheersen. Door het eenvoudige ontwerp en de verschillende kleuren filterbekleding passen de modellen in elke woonkamer. Een filterovertrek dient enerzijds als kleurrijk wattenstaafje en tegelijkertijd als extra filter voor de filtratie.

In de commerciële sector zijn luchtreinigers met filter inzetbaar in verschillende branches. Vooral in kantoren hebben deze industriële schoonmakers een positief effect op de werksfeer. Dikke en vervuilde lucht wordt vervangen door schone en frisse lucht. Dit verhoogt het welbevinden van uw medewerkers en daarmee hun tevredenheid en productiviteit.

Naast het gebruik in kantoren, zijn ze ook zeer geschikt voor inzet in magazijnen of productieruimte. Vooral als er ergens verontreinigende stoffen of veel stofdeeltjes zijn ontstaan, kunnen meteen luchtherstellende maatregelen worden genomen. De lucht die u inademt, is in een mum van tijd weer gereinigd en uw medewerkers bevinden zich weer in prettige werkomstandigheden.

Waar is schone en frisse lucht niet wenselijk? Op de meeste locaties en verschillende (werk)plekken is frisse lucht wenselijk en prettig. Onze industriële luchtreinigers vervullen precies deze taak op de door u gewenste locatie. Let wel op de aanbeveling voor wat betreft de grootte van de kamer.

Net zoals er verschillende modellen zijn, zo is elke reiniger weer geschikt voor een andere grootte van ruimte. Er zijn modellen die speciaal zijn ontworpen voor kleinere ruimtes, maar er zijn ook reinigers spreciaal geschikt voor grote ruimtes en deze volledig kunnen opfrissen. De reden voor deze verschillen is de grootte van de reiniger. De afmeting is afgestemd op de grootte van de kamer om zo optimale resultaten te verkrijgen.

Idealiter wordt de lucht twee of drie keer per uur gefilterd. Door het luchtvolume in het te reinigen gebied te berekenen, kan het worden vergeleken met de reinigingsprestaties. Voor een optimale vergelijking raden we aan om de filters uit onze webshop te gebruiken.

te bedienen met app

Luchtreiniger met app bedienbaar

instelbare automatische modus

Luchtreiniger met automatische modus

te gebruiken via afstandsbediening

Luchtreiniger met afstandsbediening

Hoe werkt een luchtreiniger / mobiel luchtfilter?

Vaak realiseert men zich niet eens hoe benauwd de lucht is die men op het moment inademt. De aanwezigheid van virussen of verontreinigende stoffen is ook niet zichtbaar voor het blote menselijke oog. Dit is waar luchtsensoren in het spel komen. Deze sensoren meten het luchtgehalte en melden vervolgens dat de circulerende lucht opnieuw moet worden gereinigd.

Door de interactie van de luchtsensor met de bijbehorende app heeft u altijd zicht op de kwaliteit van de binnenlucht. De bediening van de reiniger kan ook via de app gedaan worden, dit gaat dan via de app „IDEAL AIR". De meeste producten worden doorgaans geleverd met een eigen afstandsbediening en hebben ook een automatische modus.

De afstandsbediening is gemakkelijk te gebruiken en spreekt voor zich. In de automatische modus hoeft u zich geen zorgen te maken over de app of de afstandsbediening en laat u het schoonmaken gewoon aan het apparaat over. Ongeacht de werking kunt u voor het betreffende toepassingsgebied een effectieve luchtfiltering behalen. Dit kan bereikt worden door de combinatie van verschillende filters die zich in het product bevinden.

Het 360° filter (High Efficiency PArticulate filters - zeer efficiënte roetfilters) bestaat in wezen uit vier verschillende filterniveaus. Eerst stroomt de lucht door een rooster dat dient als voorfilter. Hier worden grove deeltjes, zoals vuil of dergelijke, gevangen. Het volgende voorfilter is een soort van vangnet die de deeltjes eruit filtert die nogal grof zijn.

Na de eerste twee filtraties wordt de lucht op het kleinste niveau gereinigd. De volgende stap is het uitfilteren van inadembare en ultrafijne deeltjes. Op dit punt worden ook eventuele stofdeeltjes of virussen geëlimineerd. Ten slotte verwijdert een laag actieve kool geuren en gassen uit de lucht.

Aan het einde van het proces ontstaat een schone en aangename lucht die onder andere nu dus vrij is van virussen, verontreinigende stoffen en fijnstof. Ondanks de hoge prestaties blijven de luchtreinigers nagenoeg stil tijdens hun werking en vallen ze dus nauwelijks op.

Het rendement van de industriële luchtreiniger hangt natuurlijk in hoge mate af van het filter binnenin. Het filter is daarom gemakkelijk te vervangen zodra u merkt dat de reinigingsrendement aanzienlijk is verslechterd. Daarom is het filter ook los verkrijgbaar in onze webshop. Na het vervangen van het filter is uw apparaat weer bijna als nieuw en kunt u vervolgens weer genieten van de voordelen. Een filter gaat gemiddeld genomen ongeveer een jaar mee.

Wat is het directe nut van een industriële luchtreiniger?

De verschillende modellen in deze categorie behoren tot het type producten, waarbij de voordelen niet direct waarneembaar zijn. Geuren zijn waar te nemen, maar u bent niet bewust van de aanwezigheid van eventuele verontreinigende stoffen of andere kleine deeltjes. Dit maakt dat men zich bij dit soort producten al sneller de vraag stelt of zo'n product wel zinvol is.

De verschillende modellen in deze categorie behoren tot het type product waarbij het voordeel niet per se direct duidelijk is. U kunt geuren ruiken, maar u bent zich niet bewust van de aanwezigheid van verontreinigende stoffen of andere kleine deeltjes. Daarom is het logisch dat men zich afvraagt hoe nuttig het product werkelijk is.

Als bedrijf dat zelf veel luchtreinigers in gebruik heeft, kunnen wij u verzekeren dat het absoluut zinvol is. De luchtcirculatie heeft namelijk een grote impact op het welzijn van mensen. Verontreinigde lucht kan niet alleen een slecht humeur of hoofdpijn veroorzaken, maar het kan u ook ziek maken.

Met een geschikte industriële luchtreiniger zorgt u niet alleen voor toename van het welbevinden bij uw personeel, maar u beschermt tegelijkertijd ook hun gezondheid.

Door ziekteverwekkers, virussen en verontreinigende stoffen uit de lucht te filteren, kunt u een optimale bijdrage leveren aan de gezondheid van uw medewerkers. En naast het personeel kunnen ook klanten in uw verkoopruimtes profiteren van de gezuiverde lucht. Zo creëert u een optimale koopsfeer voor uw klanten.

Een luchtreiniger heeft niet alleen een positief effect op de gezondheid. Bovendien filtert het betreffende model onaangename geuren, stof en pollen uit de omgevingslucht. Het gebruik ervan maakt namelijk een enorm verschil, vooral voor mensen met een allergie. De schone lucht kan klachten sterk verminderen.

Het kopen van een industriële luchtreiniger zorgt niet alleen voor welzijn en ontspanning bij klanten, maar ook voor werknemers. Naast dat de winkelsfeer wordt vergroot, helpt het luchtfilter om een ​​werkplek te creëren met een feel-good-factor. Vooral in kantoortuinen is de inzet ervan erg zinvol.

Daar waar veel mensen samenkomen is sprake van een verhoogd infectierisico. Aerosolen en verontreinigde deeltjes worden gemakkelijk uit de lucht gefilterd. De luchtreiniger werkt ononderbroken en heeft ook een nachtmodus. Zo garandeert uw de klok rond omgevingslucht van hoge kwaliteit.

stil met hoge prestaties

goed voor de gezondheid

Filtert aerosolen, stof, geuren en meer

eenvoudig te bedienen

Modellen voor kleine, middelgrote en grote ruimtes

Voor optimale resultaten op het gebied van luchtkwaliteit en welzijn zijn met name de reinigingsprestaties van luchtzuiveringsapparaten met een filter van belang. Afhankelijk van de grootte van de ruimte is een krachtige of minder krachtige prestatie noodzakelijk. De verschillende modellen uit ons assortiment zijn geschikt voor ruimtes van verschillende afmetingen. U vindt er exemplaren voor kleine, middelgrote en grote ruimtes.

De industriële reinigers produceren een verschillend aantal kuubs per uur. Dit uit zich in de beschikbare kamergrootte en het stroomverbruik. Dankzij een ingebouwde nachtmodus of energiebesparende modus blijft het stroomverbruik laag. De prestaties van de desbetreffende kamerluchtreiniger kunnen handmatig worden geregeld.

Sommige apparaten hebben een bediening via app of een automatische modus. Op deze manier is de filtering volledig automatisch. Terwijl u uw ding doet, bepaalt het luchtfilter zelf in welke maat het de lucht moet filteren. In combinatie met een luchtsensor kan de kwaliteit van de lucht op verschillende punten worden gecontroleerd.

De luchtzuiveringssystemen met sensoren kunnen eenvoudig op de gebruikslocatie worden geplaatst. Het meest ideaal is om het model in het midden van de ruimte te plaatsen zodat de lucht en vervuilde stoffen uit de circulerende lucht kunnen worden gefilterd. Als het model in een hoek wordt geplaatst, bestaat het risico dat alleen dit gebied keer op keer wordt gefilterd. De lucht moet in de ruimte volledig kunnen circuleren.

Onze producten variëren van een kamergrootte van 20 m² tot wel een filteroppervlak van 160 m². Daarom worden onze luchtzuiveringsapparatuur niet alleen in kantoren gebruikt, maar ook in vele andere ruimtes. Denk hierbij aan therapieruimtes, wachtkamers, schoolklassen en fitnessstudio's. Dit zijn enkele populaire toepassingsgebieden.

Wanneer op deze plekken is gekozen voor een luchtreiniger, profiteert men meteen van de vele voordelen van deze producten. Wij hebben artikelen voor luchtzuivering in ruimtes van verschillende afmetingen, waar ze verontreinigde stoffen, pollen en - dankzij het actief koolfilter - ook onaangename geuren verwijderen en nog veel meer.
 


Populaire toepassingsgebieden zijn:

open kantoren

wachtruimtes

klaslokalen

huishoudens

Luchtreiniger & Air Purifier: ideaal voor in kantoorruimtes

Dankzij de verschillende prestaties van de modellen en de toepassing voor verschillende kamergroottes, is voor elke toepassing de juiste luchtreiniger te vinden. Kleine kantoren, verkoopruimtes, magazijnen en productiefaciliteiten worden duurzaam van schone lucht voorzien. Dit zorgt voor een zichtbaar beter gevoel van welzijn op de werkplek of in de verkoopruimte.

Op elke locatie wordt het luchtfilter in zeer korte tijd een integraal onderdeel van de apparatuur. Door hun onopvallende design blijven ze op de achtergrond. Het praktisch formaat zorgt ervoor dat de reinigers flexibel op verschillende plekken geplaatst kunnen worden. Indien nodig zijn ook steeds terugkerende aanpassingen denkbaar.

Het apparaat voldoet snel aan de nodige eisen in kantoren, magazijnen en winkels. Maar hoe zit het met het gebruik ervan op medisch gebied? In therapieruimtes, wachtkamers en praktijken is er speciale aandacht voor de luchtreiniger. Naast stof, pollen en geurtjes moeten de apparaten vooral ziekteverwekkers filteren in de vorm van aerosolen.

Uitgerust met een hoogwaardig filter zijn de modellen ook geschikt voor gebruik in medische ruimtes. Een luchtfilter is vooral aan te raden op plaatsen waar veel zieke mensen samenkomen. Tegelijkertijd biedt het verlichting aan mensen met allergieën in uw praktijk.

Scholen zijn ook vaak een plek waar ziektes zich snel van kind op kind kunnen verspreiden. Ruimtes die moeilijk te ventileren zijn, kunnen worden uitgerust met een luchtzuiveringsapparaat. Vooral in de winter wordt de ventilatie en daarmee de luchtkwaliteit verwaarloosd. Onze hierboven gepresenteerde producten dragen bij aan een goede luchtkwaliteit en gezondheid.

In veel ruimtes bent u zich niet eens bewust van de 'slechte' lucht. U brengt nota bene vaak het grootste deel van de dag door op het werk. Verontreinigde lucht veroorzaakt vaak hoofdpijn, een slecht humeur en kan u zelfs ziek maken. Daarom moet de werkgever altijd zorgen voor goede en schone lucht.

Met het gebruik van een luchtzuiveringsapparaat verbetert u de arbeidsomstandigheden van uw medewerkers. Klanten brengen meestal maar een korte tijd in uw bedrijf door en uiteraard profiteren zij ook van een goede winkelsfeer dankzij een hoge luchtkwaliteit. Maar uw medewerkers daarentegen brengen doorgaans meer dan 8 uur door op deze locatie.

Maak een industriële luchtreiniger voortaan tot een integraal onderdeel van uw kantooruitrusting. Creëer een aantrekkelijke, gezonde en innovatieve werkplek voor uw medewerkers. Filter eenvoudig schadelijke stoffen, pollen, stof, mijten en vele andere vervuilende stoffen uit de lucht. Adem schone lucht in op uw werkplek!

De verschillende modellen zijn eenvoudig in gebruik en overal inzetbaar. Zorg voor een fris gevoel van inademen op kantoor, in het magazijn of uw verkoopruimte. Profiteer de klok rond van frisse lucht!

Waar moet op gelet worden bij het kopen van een luchtreiniger?

Bij het kopen van een industriële luchtreiniger voor een bepaalde ruimte speelt het toepassingsgebied een grote rol. De ruimte kan worden gebruikt om te bepalen hoe krachtig het apparaat moet zijn. Allereerst is de grootte van de ruimte cruciaal. Is het bijvoorbeeld een relatief kleine of juiste een hele grote ruimte?

Onze systemen zijn bij uitstek geschikt voor verschillende afmetingen van ruimtes. De reinigingsprestatie is gekoppeld aan een bepaald volume per uur. Het schoonmaken van grotere ruimtes vereist een hogere prestatie dan voor kleine kamers. Dit komt eenvoudigweg omdat er meer lucht moet worden gefilterd.

Sommige speciale gebieden hebben meer reinigingskracht nodig dan andere. In zo'n geval kunt u dus kiezen voor een krachtiger model. Na het bepalen van de juiste prestatie, kunt u een keuze maken omtrent de plaatsing van het apparaat. Waar wilt u uw luchtontstoffer plaatsen?

De luchtreiniger kan op de grond, op tafel of mobiel gebruikt worden. Bepaalde modellen worden meer aanbevolen voor gebruik op tafel of balie dan andere. Anderen hebben wielen en zijn daardoor flexibel inzetbaar in de ruimte.

Tegelijkertijd zijn dit soort exemplaren zelfs geschikt om heen en weer verplaatst te worden tussen verschillende locaties. Ook kleinere apparaten kunnen snel en eenvoudig worden getransporteerd. Snel de stroomkabel oprollen, luchtreiniger oppakken en hij kan direct verplaatst worden.

Ten slotte spelen ook zeker het design en het formaat een rol. Omdat het een technisch object is, zijn de technische gegevens bepalend voor de aankoop. Maar ook het uiterlijk van de modellen mag niet worden verwaarloosd. Luchtreinigers worden veelal 'verstopt' onder een tafel of iets dergelijks in de meeste kantoren of wachtkamers.

Maar mooi vormgegeven designs transformeren het apparaat steeds meer tot een centraal object in de ruimte. In onze online shop vindt u klassieke modellen in wit of zwart. Deze ronde of vierkante dessins in deze tinten vallen niet op. Ze zijn vaak nauwelijks terug te vinden in de inrichting van een onderneming.

Daarnaast hebben we ook luchtzuiveringsapparaten die in kleur worden uitgevoerd. Een hoogwaardige filterhoes in de kleur van uw keuze geeft een vleugje kleur aan uw kantoor, winkel of wachtkamer. Deze hoezen zijn slechts bij enkele modellen leverbaar. De werking van uw luchtzuiveringsapparaat wordt er op geen enkele manier door beperkt.

Wilt u een apparaat dat nauwelijks opvalt? Of wilt u graag wat kleur in uw interieur?
Maak de keuze die bij u en/of uw locatie past. Een betere luchtkwaliteit is binnen zeer korte tijd al merkbaar.

Kies voor een schone en aangename luchtcirculatie in plaats van een bedompte en muffe lucht.
Kies in onze webshop nu eenvoudig het juiste model!

 

U wilt de kwaliteit van uw binnenlucht verhogen??

Luchtreinigers met filters verbeteren niet alleen de kwaliteit van de omgevingslucht. Ze zorgen tevens voor meer welzijn en dragen bij aan uw gezondheid.

Heeft u vragen over de reinigingsprestaties van een der producten? Weet u nog niet precies hoe u een luchtreiniger in uw bedrijf optimaal kunt inzetten? Of wilt u meer weten over de verschillende modellen?

Wij kijken uit naar uw vragen, wensen of suggesties.
Neem gerust contact met ons op.

+31 (0) 315 65 99 99
verkoop@vkf-renzel.nl

Menu sluiten
Naar boven