Gebruik zuignappen om voorwerpen te bevestigen op gladde oppervlakken zoals glas, spiegels of tegels. Ontdek onze verschillende zuignappen met schroefdraad en moer, met haak of hendel voor diverse toepassingen.
Sluiten
Filter en sorteer

Zuignappen in vele variaties

Zuignappen zijn oneindig veelzijdig. Zij vermijden het lastige boren van gaten en bieden een schone oplossing. Zij worden vaak gebruikt in huis, zoals in de keuken en de badkamer, als handdoekhouders. Maar de flexibel inzetbare zuignappen zijn ook in de retail overtuigend in gebruik.

Ondanks de eenvoudige bevestiging hebben de kleine zelfklevende zuignappen een hoge mate van kracht en potentieel. Ze kunnen worden gebruikt voor het vastzetten van diverse voorwerpen. Door ze uit te rusten met schroefdraad, een haak of een knop, kunt u het ideale artikel kiezen voor het beoogde gebruik.

Wanneer de zuignap tegen het gladde oppervlak wordt gedrukt, stroomt er lucht uit. Er ontstaat een vacuüm wanneer luchtdeeltjes uit de binnenkant van de zuignap worden geperst. Er is een zeer lage luchtdruk in het vacuüm tussen de zuignap en het oppervlak. De ontstane holle ruimte geeft de zuignap zijn grote en langdurige kleefkracht. Een zuignap bestaat uit elastisch plastic in de vorm van een beker.

Ze zijn verkrijgbaar als modellen met haken, als dubbele zuignappen of ook met klemmetjes. Vacuüm zuignappen zijn praktische, zelfklevende, meestal transparante hulpmiddelen. Zij bieden het gewenste houvast op gladde oppervlakken zoals glas, spiegels of tegels. Hiermee kunt u de gewenste voorwerpen op het oppervlak bevestigen zonder dat u hoeft te boren of te lijmen.

Ideaal voor bevestiging op gladde oppervlakken

De voordelen van de veelzijdige zuignappen zijn snel genoemd. Zuignappen kunnen worden gebruikt om snel en gemakkelijk een grote verscheidenheid van voorwerpen te bevestigen, zoals posters in etalages. Eenmaal geplaatst, houden de zuignappen zich lang vast aan het oppervlak dankzij hun speciale zuigkracht. Zij helpen om een grote verscheidenheid van voorwerpen bijzonder veilig, langdurig en stevig te bevestigen.

Na gebruik kunt u de zuignap ook verwijderen zonder resten achter te laten - nog een voordeel van de praktische zuignappen. Een extra plastic lipje vergemakkelijkt het losmaken van de voorwerpen van het oppervlak.

Dit maakt van de populaire zuignappen veelzijdige gereedschappen. Ze worden gebruikt om voorwerpen aan glanzende en gladde oppervlakken te bevestigen of om ze op te tillen. Ontdek ons uitgebreide assortiment hier in onze webshop en kies uw favoriet. U kunt kiezen uit een groot aantal verschillende zuignappen. Er zijn verschillende diameters en verschillende ontwerpen van de zuignap artikelen om uit te kiezen.

Zuignappen met schroefdraad zijn geschikt voor het bevestigen van plaatmateriaal op gladde oppervlakken. Zij zijn voorzien van een ingespoten schroefdraad en een gekartelde moer om het plaatmateriaal vast te klemmen. Bij de keuze van de zuignap zijn verschillende schroeflengtes beschikbaar om zich aan te passen aan de dikte van het paneel.

Het plaatmateriaal wordt over de schroefdraad van de zuignap geschoven en met een moer vastgezet. De zuignap wordt stevig tegen het vlakke oppervlak gedrukt. De snel uit te voeren bevestiging is geschikt voor kortstondig en spontaan gebruik, maar ook voor langdurig gebruik.

Zuignappen met of zonder schroefdraad

Als alternatief voor zuignappen worden ook zuignapvoeten gebruikt voor montage zonder gereedschap op gladde oppervlakken. Ook hier wordt de adhesie gecreëerd door een vacuüm. Dit wordt gecreëerd door aan een hendel aan de zijkant te draaien.

De zuignappen zijn ook voorzien van een schroefdraad. Dit maakt de ongecompliceerde bevestiging van plaatmaterialen of voorwerpen op gladde wanden mogelijk. Naast de schroefdraad is ook een kleminzetstuk verkrijgbaar. Materialen tot 4 mm dik kunnen in dit inzetstuk worden geklemd.
zuignap met schroefdraad zuignap met klem

Op die manier kunnen ook materialen zonder gereedschap en gaten aan een oppervlak worden bevestigd. Na gebruik wordt de hendel aan de zijkant van de voet losgemaakt. De zuigvoet kan van de ondergrond worden losgemaakt en laat geen resten achter.
 

De toepassingsgebieden van zuignappen

Vanwege hun praktische functie en gemakkelijke bevestiging worden zuignappen op veel verschillende gebieden gebruikt. Klassiek is dit type bevestiging bekend uit de badkamer of keuken. Een zuignap met een haakje kan onder meer dienen als handdoekhouder. Hij kan aan de badkamertegels of zelfs aan de spiegel worden bevestigd. In particuliere huishoudens worden zuignappen met haken meestal gebruikt om handdoeken of theedoeken op te hangen.

Maar deze zuignappen kunnen ook worden gebruikt om dekzeilen, spandoeken of borden te bevestigen. Zolang deze reclamedragers gaten hebben, kunnen ze aan de zuignappen worden gehangen. Het voordeel hier is ook de snelle uitwisseling van reclamebanners, dekzeilen of uithangborden.

Zuignappen met schroefdraad zijn ook populair in de reclametechniek. Zij zijn geschikt voor de bevestiging van geperforeerde plaatmaterialen of materialen die kunnen worden vastgeschroefd. Het materiaal wordt over de schroefdraad geschoven en een gekartelde moer zorgt ervoor dat het aan de achterkant wordt vastgezet. Bedrukt plaatmateriaal kan op deze manier zonder gereedschap op gladde oppervlakken worden bevestigd. 

Met een dubbele zuignap kunt u glad plaatmateriaal op gladde ondergronden bevestigen. Het vacuüm dat aan beide zijden wordt gecreëerd, zorgt ervoor dat de twee materialen voor lange tijd aan elkaar vastzitten. U profiteert dubbel van de functie van een zelfklevende zuignap.

Een zuignap met een prikpunt is ideaal voor het presenteren van posters. Er zit een bevestigingspin in de punt, die kan worden verwijderd. Plaats de poster en druk de bevestigingspin terug in de punt van de zuignap. Op die manier worden uw reclameposters altijd in de juiste positie gehouden en is een goede leesbaarheid gegarandeerd. Ontdek deze en nog veel meer zelfklevende zuignappen en zuignappen in ons assortiment. Profiteer van de snelle, gereedschapsloze en uiterst praktische bediening. Gebruik de zuignappen om uw reclamebanners, reclameposters, plaatmateriaal en meer te bevestigen.

Wil je graag persoonlijk advies?

Live Chat »    Contactformulier »    Mail ons »    Bel ons »
Menu sluiten
Naar boven