Platformwagens met een antislip coatinglaag zijn zeer geschikt voor het vervoeren van zwaardere lasten. Ontdek onze transportwagens conform de norm EN 1757-3 voor de veiligheid van platformwagens. Bestel online en kies voor een draagvermogen van 250 kg of juist 600 kg!
Sluiten
Filter en sorteer

hoge mate van veiligheid

platformwagens voldoen aan de Europese norm EN 1757

hoog rijcomfort

door wielen met rubberen loopvlak (TPE)

geschikt voor zware belastingen

platformwagens met laadvermogen tot 600 kg

Platformwagens met antislip oppervlak

Tijdens het transport en dus ook bij transportwagens staat veiligheid voorop. Het doel hierbij is om ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen. Eerst en vooral is het antislip oppervlak cruciaal. Het voorkomt dat artikelen tijdens het transport "een eigen leven gaan leiden".

Dit is vooral belangrijk bij zware of gemakkelijk breekbare artikelen. Breken van artikelen en mogelijk letsel of schade door zware producten wilt u natuurlijk voorkomen. Onze platformwagens met 2 zwenk- en 2 vaste wielen bieden een comfortabele ondersteuning.

Voor de veiligheid is het ook cruciaal dat de zwenkwielen op veilige wijze kunnen worden vergrendeld. Je moet er vanuit kunnen gaan dat de wagen ook met een zware lading goed op zijn plek blijft. De eenvoudig te bedienen voetremmen vergemakkelijken de bediening voor uw medewerkers. Bij gebruik van de wagens op een hellend vlak raden we aan extra blokken te gebruiken om de remmen van de platformwagen te ontlasten.

DIN EN 1757-3 - Veiligheid van platformwagens

De platformwagens en andere industriële transportwagens worden volgens de norm geproduceerd. De gespecificeerde eisen voor zo'n wagen zorgen voor een veilig gebruik. De wagens moeten onder andere voorzien zijn van zwenkwielen en remmen. Ook andere specificaties voor transportwagens zijn hierbij cruciaal.

Naast de remvergrendeling zijn ook de stabiliteit, randbescherming en een duw- of trekstang gestandaardiseerd. Dit zijn slechts enkele noodzakelijke kenmerken die volgens de Europese norm zijn gespecificeerd.

Transporthulp met TPE-wielen

De platformwagens zijn op veel gebieden inzetbaar als transporthulpmiddel. Ze helpen verschillende soorten artikelen of onderdelen van de ene plek naar de andere te verplaatsen. Dit maakt het voor uw medewerkers gemakkelijker om artikelen door het magazijn, de werkplaats of de productie te verplaatsen. De artikelen of pakketten worden eenvoudig op het antislip oppervlak geplaatst.

Zo kunnen ze dan dwars door het bedrijf of de productiehal geduwd of getrokken worden. De losse wagens zijn voorzien van zwenk- en vaste wielen met banden van TPE. De banden zijn gemaakt van thermoplastisch elastomeer, wat een soort van rubber is. Dit zorgt voor een comfortabele verplaatsing van de wagen naar de betreffende locatie. Bovendien beschermt het veren van de banden de te vervoeren artikelen.

U kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen van een platformwagen met bijbehorende banden. Heeft u een platformwagen met meerdere schappen nodig? Bent u op zoek naar een tafelwagen voor pakorders? Of moet het juist een inklapbare variant zijn voor tijdelijk gebruik?
 

Robuuste wagens van staal

Bij transport in het magazijn, opslag of werkplaats is er vaak sprake van zware artikelen of onderdelen. Doorslaggevend hierbij is dat deze dan ook goed en veilig vervoerd kunnen worden. De Europese norm 1757-3 waarborgt de veiligheid van de platformwagens. Zoals hierboven beschreven, zijn bij de productie de vergrendelbare rem en de stabiliteit stevig geïntegreerd.

Daarnaast speelt natuurlijk ook het draagvermogen van elke wagen een rol. Zo weet u precies tot welke limiet u de wagen kunt beladen - of welke wagen voor uw gebruik geschikt is. De gepoedercoate stalen buisconstructies zijn verkrijgbaar met verschillende draagvermogens.

De stalen constructie is voorzien van een gezeefdrukte plaat van watervast multiplex. In de regel genomen zijn de platformwagens verkrijgbaar met een draagvermogen van 250 kg tot 600 kg. U kunt ervan uitgaan dat de wagens met twee schappen of een pakketwagen een navenant grotere belasting kunnen dragen. Kies de juiste stalen platformwagen met het juiste draagvermogen dat u nodig heeft.
Platformwagen met antislip oppervlak

C+C wagens om opslagruimte te besparen

C+C wagens (Cash & Carry) scoren ook punten met hun gezeefdrukte oppervlak met antislip-laag en 2 zwenk- en bokwielen. Dankzij de rubberen banden zijn ze ook wendbaar en gemakkelijk te besturen. De C+C wagens onderscheiden zich doordat ze in elkaar geschoven kunnen worden. De afzonderlijke wagens kunnen zo dicht tegen en in elkaar worden geschoven zodat ze daarmee 75% opslagruimte besparen.

Met behulp van de duwstang kan de voorste wagen eenvoudig uit de rij getrokken worden. Dankzij de ruimtebesparende opslag wordt het aanbieden van transportwagens in het magazijn nog aantrekkelijker. U biedt uw medewerkers hoogwaardige hulpmiddelen aan die bij alle transporten van pas kunnen komen. En zodra de wagens even niet nodig zijn, kunnen ze ruimtebesparend worden opgeborgen.
Op piekmomenten of bij een hoge werkdruk zijn er vaak meerdere wagens tegelijk nodig. Op een wagen kunnen tijdelijk artikelen of onderdelen gedeponeerd zijn of er wordt alvast een onderverdeling gemaakt bij bijvoorbeeld verdeelorders. Het is in ieder geval belangrijk om het juiste aantal wagens ter beschikking te hebben, zodat elke activiteit ongestoord en efficiënt kan worden uitgevoerd.

Wanneer de platformwagens even niet worden gebruikt, nemen ze geen waardevolle opslagruimte in beslag, maar zijn ze uiterst compact weg te zetten. Dit is mogelijk dankzij de inklapbare antislip zeefdrukplaat. Ontdek de C+C-wagens als onmisbaar hulpmiddel in het magazijn of als transportwagen voor aankopen door klanten. Deze wagens kunnen worden beladen tot zo'n 400-500 kg.
 

Tafelwagens met meerdere schappen

Onder een magazijn wordt over het algemeen een opslagruimte verstaan, waarin vaak onderdelen en gereedschappen worden bewaard. Natuurlijk spelen de transportwagens ook hier een belangrijke rol. Met behulp van een wagen kan bijvoorbeeld het gereedschap gemakkelijk van het magazijn naar de productielocatie worden gebracht. Hier wordt het gereedschap dan vervolgens voor de gewenste doeleinden ingezet en nadien weer teruggebracht naar de opslagplek in het magazijn.

De klassieke transportwagen biedt ruimte voor accuschroevendraaiers, lasapparaten en meer. Maar afhankelijk van de hoeveelheid te vervoeren artikelen verschijnen de tafelwagens ten tonele. Dankzij de extra opslagruimte kunnen er nog meer gereedschappen of onderdelen in één keer worden vervoerd. De twee schappen van multiplex voorzien van antislip zorgen voor een veilig transport.

Het be- en afladen van de wagens wordt duidelijk handiger met behulp van de populaire platformwagens. Verzamel onderdelen of gereedschappen op de wagen en breng ze tezamen terug naar het magazijn. Rust uw medewerkers uit met de juiste materialen om te zorgen voor een snelle en efficiënte manier van werken. Ontdek ook het gemak van transportwagens met één of meerdere schappen.

Pakketwagen als modulaire systeem

Vooral in tijden van online handel worden er enorme pakketten in het magazijn of de goederenontvangst getransporteerd. Dit kan op alle vlakken van het orderpicken het geval zijn. Hier maken grote pakketwagens met roosterwanden het transport van A naar B aanzienlijk gemakkelijker. Op deze stevige wagens kunnen pakketten van verschillende afmetingen vervoerd of tijdelijk opgeslagen worden.

Op deze manier kan een levering van bepaalde pakketten direct naar het juiste magazijn of verzendpunt worden gebracht. Hier worden de individuele pakketten weer uit de wagen gepakt. Door het modulaire systeem van de pakketwagens is deze speciaal aan te passen aan uw werkzaamheden. Hang bijvoorbeeld draadmanden of schappen in het rooster om altijd bepaald gereedschap bij de hand te hebben.

Afhankelijk van de behoefte kunnen formulieren, handdispensers of snijmessen in de schappen worden gelegd. Door de ene open zijde van de gaaswanden kunnen pakketten eenvoudig worden gelost. De andere drie gesloten zijden voorkomen dat pakketten er vanaf vallen tijdens het transport. Middels de duwstang kan de pakketwagen worden getrokken of geduwd.
Platformwagen met roosterwanden gevuld met pakketten
Kies voor een pakketwagen met een draagvermogen van 600 kg. Ook hier zorgen de banden voor een prettig rijcomfort en wendbaarheid van de pakketwagen, ook bij zware belastingen. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor wagens met een inzetbaar oppervlak van 1.000 x 600 mm tot 1.200 x 800 mm. Maak ook gebruik van een pakketwagen voor een compact transport van al uw leveringen.

 

Toepassingsgebieden voor transportwagens

Transportwagens worden voor diverse doeleinden ingezet. Ze dienen vooral als een enorme verademing bij het vervoeren van vooral zware of grote hoeveelheden aan artikelen of onderdelen. Daar profiteren uw medewerkers van en, afhankelijk van hoe ze worden ingezet, ook uw klanten. De klassieke plateauwagens zijn ook geschikt als boodschappenwagen in bouwmarkten en tuincentra.

Met deze robuuste wagens stelt u klanten in staat om zwaardere producten in een winkel naar de kassa te vervoeren. Dat zou met een conventioneel winkelwagentje niet mogelijk of veel lastiger zijn. De grote wielen met TPE-banden maken het ook comfortabeler om de wagen op een ongelijke ondergrond te duwen.

Uw medewerkers profiteren van de wagens door het comfortabele transport van producten. De wagens moeten natuurlijk nog wel altijd beladen en afgeladen worden. Maar de meeste fysieke arbeid en het eventueel dragen van producten wordt vermeden door de inzet van een platformwagen. Daarnaast is het duwen of trekken van het transport bijzonder comfortabel dankzij de zwenkwielen met groefkogellagers.

Een inklapbare platformwagen kan u helpen om opslagruimte te besparen bij het opbergen ervan. De wagens met stootranden rondom kunnen eenvoudig worden ingeklapt en vervolgens op elkaar of naast elkaar worden opgeborgen. Dit bespaart opslagruimte en maakt compact transport van de wagens zelf mogelijk. Deze kunnen dan mobiel ingezet worden op beurzen of bij onderhoudswerkzaamheden.

 

Robuuste platformwagen met het juiste draagvermogen

Platformwagens helpen personeel, klanten en medewerkers op verschillende gebieden om zware lasten te vervoeren. Door voor wagens met het juiste draagvermogen te kiezen, kunnen ze op verschillende manieren binnen een bedrijf worden ingezet. Gebruik een platformwagen om transport- en werkprocessen gemakkelijker en sneller te maken.

Vervaardiging volgens Europese normen zorgt voor de veiligheid van de platformwagens. De antislipcoating en remmen op de zwenkwielen zorgen ook voor veiligheid van product en gebruikers. Tegelijkertijd zorgen de zwenk- en vaste wielen ervoor dat de wagens ook met zware lasten gemakkelijk te verrijden zijn.

De platformwagens zijn veilig, mobiel en flexibel in gebruik. Dit alles maakt het gebruik zo aantrekkelijk voor elk toepassingsgebied. Ontdek de gepoedercoate wagens van staal voor uw onderneming of vervang de bestaande wagens door nieuwe, hoogwaardige transporters.

Wij helpen u graag bij het kiezen van het juiste vervoermiddel voor uw bedrijf. Kies dan voor onze platformwagens, pakketwagens, C+C- of tafelwagens. Gebruik de stapelbare C+C-wagens om klantproducten mee te vervoeren. Vertrouw op de vrij in te richten pakketwagen om nieuwe leveringen of orders aan te nemen en naar de juiste afdeling te verplaatsen.

Magazijnwagens helpen u bij het distribueren van gereedschappen en machines naar de juiste werklocatie. Of kies voor onze tafelwagen met twee schappen voorzien van antislip coating. Ontdek online het passende model voor uw bedrijf of bel ons gewoon voor professioneel advies.
Menu sluiten
Naar boven