PVC hardfolie en zachtfolie


PVC folie is een dunne folie die leverbaar is in verschillende uitvoeringen.
De diktes variëren van 0,10 mm tot en met 1 mm.
De benamingen hardfolie en zachtfolie hebben in eerste instantie niet direct te maken met de flexibiliteit van het folie, wat de naam eigenlijk wel doet vermoeden.
Gezien de maximale dikte van 1 mm zijn beide folievariaties in een bepaalde mate flexibel. Vanaf een dikte van ca. 0,2 mm praten we doorgaans over hardfolie.

Hardfolie is een PVC folie geschikt voor o.a. tabbladen, maar ook verpakkingen en displays. Hardfolie beschikt over zeer goede zeefdrukkwaliteiten en neemt nagenoeg geen vocht op. Is tevens levensmiddelen geschikt. Bovendien is dit foliemateriaal gemakkelijk verwerkbaar. Verkrijgbaar in diverse kleuren en groottes.
Door deze sterke eigenschappen vormt hardfolie de betrouwbare basis voor o.a. tabbladen, labels en prijssystemen, pasjes, vouwdozen, displays en nog veel meer.

Zachtfolie is uitermate geschikt voor de realisatie van presentatie- en opbergmiddelen, zoals ringbanden, hoezen, mappen en koffertjes.
Zachtfolie geniet vandaag de dag ook een toenemende populariteit in de medische wereld, met als belangrijkste toepassing het produceren van infuuszakjes.
Menu sluiten
Naar boven