7 redenen waarom een luchtreiniger op kantoor een goed idee is

Bij onze collega’s in Duitsland is de luchtreiniger een hot item wanneer het gaat om veilige, grote locaties, zoals scholen, ziekenhuizen, hotels en sportscholen. Duitse media besteden hier meer aandacht aan dan Nederlandse media doen. Waar zou dit door komen? De redenen hiervoor blijven helaas aannames.

In Nederland wordt veel gehamerd op ventileren wat soms niet goed lukt. En je wil toch ook een goede oplossing om zo coronaproof mogelijk te werken of een veilige doorstroomlocatie te garanderen? Daar kan een luchtreiniger goed van pas komen.

De aanschaf hiervan kan een drempel zijn voor menig ondernemer. De markt in luchtreinigers is sinds corona flink uitgebreid en je kan door de bomen het bos niet meer zien. Welke luchtreiniger is het beste? Hoe groot moet deze zijn? HEPA-filter of UV?

Om je over de drempel te helpen: 7 redenen waarom een luchtreiniger kopen een goed idee is:
profi-luftreiniger-plr-silent-mit-hepa-filter-h14-und-uv-c-licht-10.0537.7-7

Alvast meer informatie?

Bezoek onze pagina over luchtreinigers
  1. Luchtreinigers verminderen infectierisico’s, waardoor er minder ziekteverzuim is.
  2. Uitgerust met een HEPA-filter zijn luchtreinigers extra sterk.
  3. Luchtreinigers zijn effectief tegen gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en concentratieverlies. Dit zorgt voor meer productiviteit.
  4. Luchtreinigers zijn te gebruiken in veel verschillende soorten ruimtes: apotheken, kantoren, hotels, scholen, restaurants, etc.
  5. Luchtreinigers zijn onderhoudsvriendelijk: de meeste filters gaan minimaal 2 jaar mee.
  6. Een gemakkelijke installatie zorgt ervoor dat er geen monteur nodig is.
  7. Ventileren lukt niet altijd voldoende.

Wat is een luchtreiniger met HEPA-filter?

HEPA staat voor High-Efficiency Particulate Air. Het filter kan minimaal 85% en maximaal 99,999995% van alle stofdeeltjes tegenhouden, afhankelijk van het specifieke type. Een H14 HEPA-filter kan bijvoorbeeld meer dan 99,995% van de stofdeeltjes tegenhouden, waar een filter met het type E10 meer dan 85% van de stofdeeltjes stoppen. Bij een E10 is dus ook de kans dat deze maar 86% elimineert.

Een HEPA-filter kan ook helpen om allergieën te verminderen, zoals huisstof. Ook bij het verwijderen van asbest worden HEPA-filters ingezet.

Wat is een luchtreiniger met UV licht?

Ultraviolet (UV) licht, of wel UV-C licht helpt om schadelijke virussen en bacteriën te elimineren. De onzichtbare straling zorgt voor het steriel maken van deze micro-organismen. Een UV-C lamp gaat ongeveer 8000 branduren mee. UV-C licht is een veilige, economische en milieuvriendelijke manier om de ruimte te ontsmetten.

Hoe groot moet een luchtreiniger zijn?

Hoe groot de luchtreiniger moet zijn, ligt aan de grootte van de ruimte waar het geplaatst wordt. Als je een kantoor hebt van 100 m² volstaat een luchtreiniger die een capaciteit heeft voor ruimtes vanaf 100 m².

Je kan er ook voor kiezen om meerdere luchtreinigers te plaatsen wanneer de ruimte te groot is voor de gewenste luchtreiniger. Op de productpagina van onze luchtreiniger ,,PLR-silent’’ hebben wij een rekentool geplaatst waar je kan berekenen hoeveel luchtreinigers je nodig hebt voor het gewenste resultaat.

Ook de luchtreinigingscapaciteit speelt een rol. Je wil namelijk zo veel mogelijk lucht gereinigd hebben binnen een bepaald tijdsbestek. Een luchtreiniger met een hoge ruimtecapaciteit heeft niet per definitie de beste luchtreinigingscapaciteit. Kijk daar ook naar in je vergelijkingen.

Waar kan ik een luchtreiniger kopen?

Nu je al wat meer informatie over een luchtreiniger hebt gelezen, wil je graag weten waar je een goede luchtreiniger koopt. Er zijn veel aanbieders. Voor een laagdrempelige vergelijking hebben veel van deze aanbieders niet veel informatie op de website en wordt men al snel doorverwezen naar een offerte of adviseur.

Onze webshop geeft direct de informatie die nodig is op een uitgebreide productpagina. Onze prijs/kwaliteitverhouding onderscheidt ons van de concurrent. Zo heeft onze PLR-Silent met HEPA-filter H14 en UV-C licht een luchtreinigingscapaciteit van 1062 m³ en kun je deze plaatsen in een ruimte tot 150 m². Handig voor kantoren of andere grote locaties.

De PLR-Silent is onlangs getest door het ‘Institut für Partikeltechnologie’ aan de Universiteit in Wuppertal. Binnen 45 minuten waren actieve virussen met 99,43% verminderd. Door het gebruik van de luchtreiniger is de deeltjesconcentratie in een schoolklas tot wel 77% verminderd.

Interesse gewekt? Of heb je meer informatie of advies nodig?

informeer vrijblijvend of bezoek onze pagina over luchtreinigers
Menu sluiten
Naar boven