FreeOceanTex

reclamebanners uit SEAQUAL® YARN

freeoceantex-thumbnail

FreeOceanTex


Reclamebanners uit SEAQUAL® YARN

Wat is FreeOceanTex?

 
FreeOceanTex is een textiel dat volledig gemaakt is van upcycled plastic en gerecycled polyester. FreeOceanTex bevat 62% SEAQUAL YARN en 38% gerecycled polyester.
Dit kwalificeert FreeOceanTex als een product dat gemaakt is van 100% gerecycled Post-Consumer afval.
Made with Seaqual Yqarn

SEAQUAL® YARN maakt het mogelijk - van plastic afval tot banners

Jaarlijks komt er bijna 12 miljoen ton plastic afval in de oceanen terecht. Dit heeft gevolgen voor het milieu. Het SEAQUAL INITIATIVE verzamelt het afval in zee en op de stranden om het vervolgens te recyclen en opnieuw te gebruiken. Van het gerecyclede afval kunnen nieuwe producten worden gemaakt, bijvoorbeeld hoogwaardig SEAQUAL® YARN. Op deze manier worden duurzame producten gemaakt van bestaande materialen en worden hulpbronnen behouden. Met de opname van FreeOceanTex in ons assortiment, dat is gemaakt van 62% SEAQUAL® YARN, zetten we een nieuwe stap in de richting van duurzaamheid.
 
SEAQUAL® YARN macht's möglich - vom Plastikmüll zum Banner

Pro Jahr landen bis zu 12 Millionen Tonnen Plastikmüll in den Meeren. Das hat Folgen für die Umwelt. Die SEAQUAL INITIATIVE sammelt den Abfall im Meer und an den Stränden ein, um diesen zu recyceln und weiter zu verwerten. Aus den recycelten Abfällen können neue Produkte hergestellt werden, z.B. hochwertiges SEAQUAL® YARN. So entstehen nachhaltige Produkte aus bereits vorhandenen Materialien und Ressourcen werden geschont. Mit der Aufnahme in unser Sortiment von FreeOceanTex, welches zu 62 % aus SEAQUAL® YARN hergestellt wird, gehen wir einen weiteren Schritt in Richtung Nachhaltigkeit.

Onze FreeOceanTex producten

Reclamebanner FreeOceanTex


✓ 100% gerecycled polyester (62% SEAQUAL® YARN)
✓ OEKO-TEX klasse 2 gecertificeerde sublimatie-inkt
✓ ter ondersteuning van het Seaqual Initiative
✓ elke banner krijgt een Seaqual-certificeringsnummer

 

naar het product »

Wat is nu dat SEAQUAL® INITIATIVE?

Het SEAQUAL® INITIATIVE is een gemeenschapsinitiatief van vissers, milieubeschermingsorganisaties, wetenschappers en particuliere groepen die samen afval verzamelen - op stranden, rivieren en in de zee. Het ingezamelde afval wordt gesorteerd, gereinigd en gerecycled door partnerbedrijven. Het verwerkte zeeafval wordt vervolgens verwerkt tot SEAQUAL® MARINE PLASTIC. De plastic korrels die daaruit ontstaan kunnen worden gebruikt om bijvoorbeeld SEAQUAL® YARN te produceren.

Het doel van het SEAQUAL INITIATIVE is om de vervuiling van de zeeën en kusten te verminderen. Het plastic afval uit de zee wordt gerecycled en weer op een zinvolle wijze verwerkt.

Voordelen SEAQUAL® YARN

uit 100% gerecycled materiaal

lagere CO₂ uitstoot

grondstoffen besparend

traceerbaarheid van de gebruikte materialen

dezelfde eigenschappen als conventioneel garen

 
SEAQUALINITIATIVE_Image0007

afval verzamelen

Het afval wordt verzameld in zee en op de stranden.

SEAQUALINITIATIVE_Image0004

plastic sorteren

Het afval wordt gesorteerd, gereinigd en gerecycled.

SEAQUALINITIATIVE_Image0006

korrels produceren

De korrels worden o.a. verwerkt tot SEAQUAL® YARN.


Onze FreeOceanTex producten

Menu sluiten
Naar boven