easyfill TurnLoader Ambient

 
het slimme schapsysteem voor droge kruidenierswaren

  

Wat kan dit  schapsysteem?

Dit easyfill schapsysteem is een innovatieve ontwikkeling op het gebied van winkelinrichting. Het productschap kan met behulp van een hendel 180 graden worden gedraaid. Navullen wordt dus aan de achterzijde gedaan. Met dit systeem zijn zodoende tal van voordelen te behalen op het gebied van kosten, omzet en milieu. 
 
 
Je wil graag weten hoeveel je kan
besparen met dit easyfill schapsysteem?


Neem nu contact op »

First In - First Out

Met het easyfill schapsysteem kan het FIFO-principe consequent worden toegepast. Dit vermindert op de lange termijn afschrijvingen op voedsel dat de houdbaarheidsdatum overschreden heeft en verlaagt tevens de kosten voor het afvoeren ervan.

 

Verlaagt de arbeidskosten


Het innovatieve draaiprincipe vereenvoudigt het (na)vullen van de schappen, wat zeer veel tijd bespaart. 'Spiegelen' is niet meer nodig. Producten staan altijd netjes vooraan.  

 

Verhoogt de verkoop


Door de schuine positie van de schappen schuiven de producten automatisch helemaal naar voren. Meer schappen in combinatie met een groter en breder assortiment zal de verkoop doen toenemen.

 

Reduceert het ontzorgen van afgeschreven producten


Door het schap vanaf de achterzijde te vullen, schuiven producten met een kortere houdbaarheidsdatum automatisch naar voren. Het product dat op het punt staat te verlopen, wordt nu als eerste door de klant gepakt.

 

Uitstekend en duurzaam

 
Producten met de kortste houdbaarheidsdatum worden als eerste gekocht, aangezien de schappen vanaf de achterkant worden aangevuld. Met dit slimme en innovatieve idee won easyfill de 'Bundespreis 2020', met als motto 'Zu gut für die Tonne!'.
(vertaling: 'Te goed voor de afvalbak!')


Naar het bericht (Duits) » 

Ervaringen met easyfill TurnLoader Ambient

Stern
Stern
Stern
Stern
Stern
In een mum van tijd
uw verkoop verhogen?

 

Het principe van het easyfill schapsysteem is even nuttig als eenvoudig. Het schap wordt van achteren gevuld volgens het FIFO-principe. Het schap laat zich 180 graden draaien. De rotatie geeft toegang tot de achterzijde van de schappen. Vanaf deze kant worden de nieuwe producten gesorteerd nagevuld. Moeiteloos en zonder daarbij producten die al in het schap liggen te verplaatsen. Het easyfill TurnLoader Ambient schapsysteem kan gebruikt worden voor bijna alle producten in het 'droge' assortiment.

Schapruimte in de detailhandel wordt steeds schaarser door de hoeveelheid aan producten. De afnemende ruimteproductiviteit en de wens naar een zo divers mogelijk productaanbod bemoeilijken het optimalisatieproces.

Het thema 'Facings' speelt een doorslaggevende rol bij de optimalisatie van het productschap. Dankzij innovatieve ontwikkelingen biedt het TurnLoader Ambient schapsysteem meer schapruimte in vergelijking met standaard schapsystemen. Dit maximaliseert het presentatieoppervlak voor je producten. Meer producten kunnen aanbieden zonder de schapruimte te hoeven uitbreiden.
Verkooppositie
verkooppositie
Draaien
rotatie
Navulpositie
navulpositie
Easyfill schapsysteem afmetingen
De schappen zijn verkrijgbaar als easyfill-compleet-systeem of kunnen achteraf worden ingebouwd in bestaande schapsystemen van populaire fabrikanten zoals StoreBest, Tego, Umdasch en Wanzl. Hiervoor moet een minimale schaphoogte van 1600 mm worden aangehouden.

Pas de schappen flexibel aan je producten aan. Om het verkoopoppervlak te maximaliseren, plaats je producten van vergelijkbare hoogte op hetzelfde schap. Dit verkleint de afstand tussen het product en het bovenliggende schap. Nu ontstaat de mogelijkheid om meer schappen toe te voegen.

Door de schuine stand van de schappen schuiven de producten automatisch naar de voorzijde van het schap. Frontpanelen, verkrijgbaar in vier verschillende hoogtes, zorgen ervoor dat de verscheidenheid aan producten veilig in het schap blijven staan.

Om een ​​veilige stand te garanderen, moet het schapsysteem als los element aan de muur worden bevestigd. Ondanks wandmontage laat zich het easyfill TurnLoader Ambient System flexibel integreren in jouw winkelinrichting.

De oplossing voor vrijstaand plaatsen in de ruimte is de back-to-back opstelling. De stellingen geven elkaar dan onderlinge stabiliteit. Indien gewenst kan ook op elke kopzijde nog een los schapsysteem geplaatst worden.
Filiaalleider Jens Jänecke 

De EDEKA-vestiging in Adendorf wordt geleid door Jens Jänecke, die met zijn team van 112 medewerkers werkt op een verkoopoppervlak van zo'n 4200 vierkante meter.

Wat zijn de voordelen van easyfill?

„We merken serieuze voordelen aan het easyfill schapsysteem. [...] Wij zien een uitstekende productpresentatie, wat betekent dat het product altijd vooraan staat waar de consument het ook ziet. Het is goed verlicht en de productmarketing komt er goed uit.”

 
Voor welke productgroepen is het easyfill rekkensysteem geschikt?

„De easyfill-systemen zijn geschikt voor zeer uiteenlopende producten. De voordelen zijn altijd hetzelfde. Dan heb ik het over de productpresentatie, de versheid, de geringere afschrijving, daarbij biedt de eenvoudige bediening in principe een enorm voordeel, van verswaren tot bier in blik.”

Is het de moeite waard om te investeren in het easyfill-schapsysteem?

„Natuurlijk is het easyfill-systeem een investering, welke zorgvuldig moet worden gecontroleerd, die geen ondernemer zomaar kan doen zonder dat dit uiteindelijke voordelen oplevert. Maar wij zijn zeer positief verrast. Mijn inziens is het mogelijk de investering binnen een jaar terug te verdienen.“

De voordelen op een rijtje

 • geschikt voor bijna alle producten uit het 'droge' assortiment
 • vereenvoudigt het onderhoud van de schappen
 • kostenbesparing
 • altijd vol ogende schappen
 • moderne uitstraling
 • verbetering van de winkelervaring
 • tijdbesparend bij het inruimen van de producten
 • hogere productiviteit
 • minder voedselverspilling
 • flexibele instelmogelijkheden
 • toekomstbestendige oplossing

Vol ogende productschappen
De schappen worden aangebracht onder een hellingshoek van 8 graden. Standaard schapsystemen kunnen, afhankelijk van de productverpakking, ca. 6 schappen in één systeem kwijt. In een easyfill-systeem passen er meer.

De vrije ruimte die normaal gesproken nodig is voor het bijvullen van producten, wordt nu geëlimineerd door het navullen vanaf de achterzijde. De schaphoogte kan optimaal aan de producthoogte worden aangepast. Hierdoor wordt automatisch de afstand tot het bovenliggende schap verkleind en kunnen er meer schappen in het systeem worden geplaatst.
Klanten pakken het product met de kortste houdbaarheidsdatum aan de voorzijde uit het schap. Dit komt doordat de schappen schuin staan. Op deze manier schuiven de producten helemaal naar voren tot tegen het frontpaneel aan. Een voordeel waar conventionele schappen niet van kunnen profiteren zonder het plaatsen van extra pusher-systemen.
Klanten kopen vaak levensmiddelen in de supermarkt waarvan de houdbaarheidsdatum nog ver weg is. Om deze producten te vinden, moet men de schappen doorstruinen. Daardoor ontstaat vaak een algehele wanorde en de producten met een kortere houdbaarheidsdatum komen verderop achter in het schap terecht. Dan kan het zomaar gebeuren dat deze items verlopen, voordat ze zijn verkocht.
Het easyfill schapsysteem gaat dit tegen. Volgens het FIFO-principe worden nieuwe producten vanaf de achterzijde nagevuld. De producten met een kortere houdbaarheidsdatum schuiven automatisch naar voren, die met een wat langere houdbaarheidsdatum staan achteraan. Alles dat binnenkort de uiterlijke houdbaarheidsdatum bereikt, staat nu vooraan in het schap en de klant pakt deze als eerste. Dankzij de geringe hoogte tot het bovenliggende schap is rondsnuffelen niet meer mogelijk. Voor dit duurzame schapsysteem met het FIFO-verkoopprincipe ontving easyfill hiervoor in 2020 de Bundespreis „Zu gut für die Tonne“.


Nu contact opnemen

 
Door het verzenden van deze gegevens, bevestig je de Privacyverklaring gezien en gelezen te hebben en ga je ermee akkoord dat de gegevens die je verstrekt, worden verzameld en opgeslagen. Jouw gegevens worden alleen gebruikt zoals te lezen is in onze privacyverklaring.
 
Menu sluiten
Naar boven