3D printen voor het maken van prototypes vanuit CAD-bestanden

3D printservice

Wij maken voor u prototypes en kleinere series middels de techniek van het 3D printen. Onderdelen en componenten zijn meestal prototypes aan het begin van een productontwikkeling. Deze zijn nodig om constructies te controleren op functionaliteit en pasvorm. Wij gebruiken 3D prototyping niet alleen voor onze eigen productontwikkeling, maar bieden het u ook als service aan.

Onze services voor uw 3D-prints

✓ 3D-visualisatie
✓ aanmaken, repareren en verifiëren van printgegevens
✓ productie van prototypes, kleine series, expositiemodellen en vervangende onderdelen
✓ hoge kwaliteit en robuustheid door gebruik van onyx (koolstofvezelversterkt polyamide)
✓ eindmontage van de vervaardigde producten
✓ uitgebreide mogelijkheden in de logistiek

Door de hoge kwaliteit worden onze 3D prints ook gebruikt voor de productie van kleine series. Heeft u bijvoorbeeld een kleinere serie nodig die vanwege het geringe aantal stuks niet middels het spuitgietproces kan worden geproduceerd of juist te oneconomisch is, dan is 3D-printing de beste oplossing. Wij doen het graag voor u!
Niet alleen 3D printen, maar ook andere additieve processen spelen een belangrijkere rol bij de productie. Hier wordt een onderdeel gemaakt door materiaal toe te voegen. Op deze manier kunnen zonder enig gereedschap verschillende onderdelen en constructies worden gemaakt. De basis voor productie wordt gevormd door 3D CAD-bestanden.

Een groot voordeel van deze productie is dat er geen gereedschap of hulpmiddelen nodig zijn. In de regel moeten de bijbehorende gereedschappen voor een maatnauwkeurige productie eerst middels andere processen worden vervaardigd. Bij 3D printen zijn genoemde gereedschappen niet nodig, wat niet alleen kosten, maar ook tijd bespaart.

Het resultaat is een nauwkeurig geproduceerd prototype of een op maat gemaakt onderdeel. Door de hoge kwaliteit van de producten neemt 3D printen alle vooroordelen over additieve processen weg. Gebruik een prototype om een ​​product gedetaileerder weer te kunnen geven. Of vervang het spuitgietproces bij de productie van kleine series eenvoudigweg door functioneel 3D printen.

verbeterde kwaliteit

hoge kwaliteit van oppervlaktestructuur en sterkte

productie op maat

exacte productie op maat door additief 3D printen

productie zonder gereedschap

productie zonder dure gereedschappen of hulpmiddelen

Met behulp van 3D prototyping kunt u mogelijke fouten of zwakke punten in nieuwe producten voorkomen. U kunt uw ontwerp uitgebreid testen aan de hand van 3D modellen of het nauwkeurig vervaardigen van componenten. Op deze manier kunt u zwakke punten en defecten identificeren vóór de start van de daadwerkelijke productie. Door de snelle vervaardiging van de 3D geprinte producten kan deze stap eenvoudig worden meegenomen in het productontwikkelingsproces.

Gebruik het 3D printen om bijzonder complexe onderdelen te kunnen testen op hun functionaliteit. Met onze Rapid Prototyping maken we prototypes tot een afmeting van 200 x 300 x 300 mm². Laat nu uw prototypes nauwkeurig en in hoge kwaliteit printen! Stuur ons uw 3D CAD-bestanden of laat ons de bijbehorende printgegevens voor u maken.

Ontwerp maken met behulp van CAD-technologie

Bij het ontwikkelen van nieuwe producten worden CAD-bestanden gebruikt om een ontwerp voor 3D-visualisatie te maken. Dit betekent dat u de uiteindelijke look van het product al in een eerder stadium kunt zien. Het voordeel van CAD-technologie is dat alle verdere ontwikkelingsprocessen op deze digitale gegevens zijn gebaseerd.

Printgegevens aanleveren:

Zo kunt u ons de printgegevens aanleveren:
  • per E-mail
  • per FTP (u ontvangt toegangsgegevens van uw contactpersoon)
  • per webupload (u ontvangt toegangsgegevens van uw contactpersoon)
  • per CD/ DVD
Wilt u een nieuw product produceren, maar eerst graag een prototype ontwikkelen? Heeft u een passend onderdeel of reserveonderdeel nodig? Wilt u een specifiek 3D-model presenteren op een beurs? Of een kleine serie complexe onderdelen voordelig en snel produceren? Onze 3D-printservice is het juiste proces voor deze en vele andere dilemma's.

Het proces begint met het definiëren van de eisen waaraan het product of prototype moet voldoen. Op basis van de gedefinieerde afmetingen en kenmerken kan het zijn dat een bijbehorend CAD-bestand wordt aangemaakt. U kunt ons de gegevens daarvoor op verschillende manieren in elk CAD-bestandsformaat in 3D toesturen. We controleren dan uw gegevens op eventuele fouten voordat met het 3D-printen gestart zal worden.

Zo zorgen wij voor een maatvaste en foutloze print van uw gegevens. Heeft u onvolledige gegevens? Heeft u niet de benodigde capaciteit om een 3D CAD-bestand te maken? Onze professionals nemen dit proces graag van u over en zij genereren dan alle data geheel volgens uw ideeën en specificaties.

planning

definiëren van afmetingen, ontwikkelen van product/prototype

vervaardiging

maken van een 3D CAD-bestand voor de print

controleren

check en repareer indien nodig de printgegevens

productie

3D printen en productie van prototype of zelfs kleine series

Ten slotte vindt de daadwerkelijke productie plaats. Door het hoogwaardige en kwalitatieve 3D printen ontstaat een nauwkeurig vormgegeven product. De structuur van het oppervlak en de totale sterkte zijn de opvallende pluspunten van dit proces en vormen daarmee een geschikte oplossing in diverse sectoren. Tot slot bieden wij u de eindmontage of gewenste afwerking van uw 3D-prints aan.

Laat losse onderdelen montageklaar aanleveren of kies voor verwerking op een andere manier. Ook een afwerking of individualisering door het prototype te verven is een mogelijkheid.
Bedrukken en afwerken

Bedrukken en afwerken

Wij breiden uw prototype graag uit met een opdruk of door deze te verven. Werk uw 3D-prototype of kleine serie desgewenst netjes af.

Eindmontage en logistiek

Eindmontage en logistiek

Laat ons onderdelen of kleine series in elkaar zetten en ontvang het product volledig gemonteerd.

Naast onze 3D-printservice overtuigen wij ook met jarenlange ervaring in enkele andere processen. Zo zijn wij ook het juiste adres voor maatwerk. Producten, materialen en bewerkingen doen wij geheel volgens uw wensen en specificaties. Ontdek onze capaciteiten voor de productie van uw maatwerk-displays en -constructies.
Kunststofverwerking

Kunststofverwerking

Wij verwerken kunststoffen door middel van vacuümvormen, spuitgieten, extrusie, laseren, CNC frezen, polijsten, buigen, lijmen / verbinden en monteren / verpakken.

Meer weten »
holz_head

Houtverwerking

Wij verwerken hout door middel van CNC frezen, zagen of schaven.

Meer weten »
metall_head

Metaalverwerking

In onze metaalproductie verwerken we door middel van laseren, stempelen, lassen, solderen, buigen, persen, zagen, poedercoaten, galvaniseren, verchromen en eloxeren.

Meer weten »
aluminiumverarbeitung

Aluminiumverwerking

Wij verwerken aluminium door middel van laseren, stempelen, extruderen, zagen, poedercoaten, eloxeren en frezen.

Meer weten »

3D prototyping en 3D printen bij VKF Renzel

Maak gebruik van onze 3D printservice om prototypes van hoge kwaliteit te maken. Kies voor de productie van een 3D-prototype om in een vroeg stadium al richting te geven aan het succes van uw product.

Neem nu contact met ons op, stuur ons uw gegevens toe en laat het 3D-model printen! Vanaf het samenstellen van gegevens tot aan de eindmontage bieden wij u een uitgebreide service.

Door het verzenden van deze gegevens, bevestig je de Privacyverklaring gezien en gelezen te hebben en ga je ermee akkoord dat de gegevens die je verstrekt, worden verzameld en opgeslagen. Jouw gegevens worden alleen gebruikt zoals te lezen is in onze privacyverklaring.
Menu sluiten
Naar boven